Science Café Nijmegen

Het Science Café is

een ontmoetingsplaats voor wetenschappers en wetenschapsliefhebbers. Wetenschappers komen hier spreken over hun expertise en passie, bezoekers gaan met hen in gesprek bij een drankje. Je kunt er de fascinatie van wetenschap beleven, nieuwe onderwerpen verkennen en kennis, meningen en ideeën opdoen of delen.

 
Science Café's vormen een wereldwijde
grassroots beweging die zijn oorsprong heeft eind jaren ‘90 in Frankrijk en Engeland. Geïnspireerd op de Franse Bars des Sciences is in september 2004 Stichting Science Café Nijmegen opgericht om dit fenomeen ook in Nederland te introduceren en Nijmegen haar publieke podium voor wetenschap te geven.

 
Science Café Nijmegen heeft ongeveer maandelijks vooraanstaande wetenschappers te gast over uiteenlopende fascinerende, nieuwe, relevante onderwerpen én er is live muziek. Locatie is Ierse pub The Shamrock (zie hieronder). De avonden zijn afwisselend in het Nederlands en in het Engels.

 
Het Science Café Nijmegen wordt met liefde georganiseerd door ons toegewijde team (zie hieronder) en wordt verder mogelijk - en gratis toegankelijk - gemaakt door de Radboud Universiteit, NXP, Byondis, The Shamrock en Dekker van de Vegt. Blijf op de hoogte via deze website (NL), onze Facebook (ENG) en nieuwsbrief (aankondigingen in de taal van het Science Café van die maand).

Partner

Partner

Partner

The Shamrock

Het Science Café vindt plaats in Ierse pub The Shamrock aan de Smetiusstraat 17 in Nijmegen. Soms ook 'op locatie' (vermeld bij aankondiging)
 

organisatieteam

Het Science Café Nijmegen wordt georganiseerd door Eric Stoffels (voorzitter), Kari Bosch, Teun van Gils, Alessio Quaresima en Michele D'Asaro met hulp van Peter Nierop.

Kari Bosch

Kari Bosch

Teun van Gils

Teun van Gils

Alessio Quaresima

Alessio Quaresima

Michele D'Asaro

Michele D'Asaro

Eric Stoffels

Eric Stoffels

Praat je graag over wetenschap? Praat je graag met wetenschappers? Verdiep je je in actuele wetenschappelijke onderwerpen die vragen om een gezellige pub-setting? Wil je deze passies delen met anderen?
Nou, dan moet je beslist meedoen met de crew van het Science Café Nijmegen!
 
We openen ons team en zijn op zoek naar nieuwe leden die onze interesse delen om wetenschap voor iedereen toegankelijk (en ook leuk) te maken, en die willen helpen om het Science Café te blijven organiseren en ontwikkelen. Meedoen in de organisatie is een verrijkende ervaring waarbij je direct in actie komt bij het kiezen van thema's, het zoeken naar de beste sprekers en het realiseren van het evenement!
 
Als je geïnteresseerd bent ons te spreken en meer details te weten te komen over hoe het is om deel uit te maken van de crew, stuur ons dan een e-mail (redactie@sciencecafenijmegen.nl) en vertel ons iets over jou en je motivaties om mee te doen!