Science Café Nijmegen

Het Science Café is

een ontmoetingsplaats voor wetenschappers en wetenschapsliefhebbers. Wetenschappers komen hier spreken over hun expertise en passie, bezoekers gaan met hen in gesprek bij een drankje. Je kunt er de fascinatie van wetenschap beleven, nieuwe onderwerpen verkennen en kennis, meningen en ideeën opdoen of delen.

 
Science Café's vormen een wereldwijde
grassroots beweging die zijn oorsprong heeft eind jaren ‘90 in Frankrijk en Engeland. Geïnspireerd op de Franse Bars des Sciences is in september 2004 Stichting Science Café Nijmegen opgericht om dit fenomeen ook in Nederland te introduceren en Nijmegen haar publieke podium voor wetenschap te geven.

 
Science Café Nijmegen heeft ongeveer maandelijks vooraanstaande wetenschappers te gast over uiteenlopende fascinerende, nieuwe, relevante onderwerpen én er is live muziek. Locatie is Ierse pub The Shamrock (zie hieronder). De avonden zijn afwisselend in het Nederlands en in het Engels.

 
Het Science Café Nijmegen wordt met liefde georganiseerd door ons toegewijde team (zie hieronder) en wordt verder mogelijk - en gratis toegankelijk - gemaakt door de Radboud Universiteit, NXP, Byondis, The Shamrock en Dekker van de Vegt. Blijf op de hoogte via deze website (NL), onze Facebook (ENG) en nieuwsbrief (aankondigingen in de taal van het Science Café van die maand).

Partner

Partner

Partner

The Shamrock

Het Science Café vindt plaats in Ierse pub The Shamrock aan de Smetiusstraat 17 in Nijmegen. Soms ook 'op locatie' (vermeld bij aankondiging)
 

organisatieteam

Het Science Café Nijmegen wordt georganiseerd door Eric Stoffels (voorzitter), Kari Bosch, Mihaela Gerova, Thirza Dado, Teun van Gils en Alessio Quaresima met hulp van Peter Nierop.

Kari Bosch

Kari Bosch

Mihaela Gerova

Mihaela Gerova

Thirza Dado

Thirza Dado

Teun van Gils

Teun van Gils

Alessio Quaresima

Alessio Quaresima

Eric Stoffels

Eric Stoffels