Science Café Nijmegen

Het Science Café is

een ontmoetingsplaats voor wetenschappers en wetenschapsliefhebbers. Wetenschappers komen hier spreken over hun expertise en passie, bezoekers gaan met hen in gesprek bij een drankje. Je kunt er de fascinatie van wetenschap beleven, nieuwe onderwerpen verkennen en kennis, meningen en ideeën opdoen of delen.

 
Science Café's vormen een wereldwijde
grassroots beweging die zijn oorsprong heeft eind jaren ‘90 in Frankrijk en Engeland. Geïnspireerd op de Franse Bars des Sciences is in september 2004 Stichting Science Café Nijmegen opgericht om dit fenomeen ook in Nederland te introduceren en Nijmegen haar publieke podium voor wetenschap te geven.

 
Science Café Nijmegen heeft ongeveer maandelijks vooraanstaande wetenschappers te gast over uiteenlopende fascinerende, nieuwe, relevante onderwerpen én er is live muziek. Locatie is Ierse pub The Shamrock (zie hieronder). De avonden zijn afwisselend in het Nederlands en in het Engels.

 
Het Science Café Nijmegen wordt met liefde georganiseerd door ons toegewijde team (zie hieronder) en wordt verder mogelijk - en gratis toegankelijk - gemaakt door de Radboud Universiteit, NXP, The Shamrock en Dekker van de Vegt. Blijf op de hoogte via deze website (NL), onze Instagram en Facebook (ENG) en nieuwsbrief (aankondigingen in de taal van het Science Café van die maand).

partner

partner

The Shamrock

Het Science Café vindt plaats in Ierse pub The Shamrock aan de Smetiusstraat 17 in Nijmegen. Soms ook 'op locatie' (vermeld bij aankondiging)
 

organisatieteam

Het Science Café Nijmegen wordt georganiseerd door Eric Stoffels (voorzitter), Lea Andrée, Nienke van der Wal, Leslie Tessier, Noha Yassen, Caroline Bauer en Michael Rodgers met hulp van Peter Nierop.

Lea Andrée

Lea Andrée

Nienke van der Wal

Nienke van der Wal

Leslie Tessier

Leslie Tessier

Noha Yassen

Noha Yassen

Caroline Bauer

Caroline Bauer

Michael Rodgers

Michael Rodgers

Eric Stoffels

Eric Stoffels

Meedoen

 
Praat je graag over wetenschap? Praat je graag met wetenschappers? Verdiep je je in actuele wetenschappelijke onderwerpen die vragen om een 'pubbehandeling'? Wil je deze passies graag delen met anderen? Zoja, dan moet je beslist meedoen met de crew van het Science Café Nijmegen!

We stellen ons team open en zijn op zoek naar nieuwe leden die onze interesse delen om wetenschap voor iedereen toegankelijk (en ook leuk) te maken en willen helpen om het Science Café te organiseren en te ontwikkelen. Meedoen is een verrijkende ervaring waarbij je direct in actie komt bij het kiezen van thema's, het zoeken naar de beste sprekers en de opzet van het evenement!

Als je geïnteresseerd bent om hiervan deel uit te maken, vul dan dit webformulier in of stuur ons een e-mail (redactie@sciencecafenijmegen.nl) en vertel ons iets over jezelf en je redenen om mee te doen!